Следни активности:
Програма 2014-2018
Отчет на Претседателот Ѓорге Иванов
Програма на Претседателот Ѓорге Иванов
Ѓорге Иванов-Кандидат за Претседател на Република Македонија 2014
Отчет 2014

Прес центар

Објавено на 2014-04-24
picЗголемувањето на животниот стандард и обезбедување подобри услови за живот останува приуритет во програмата „Проверено". Социјалната парична помош, пензиите и платите во јавниот сектор во следните 4 години ќе се зголемуваат за околу 5 % годишно или вкупно 21,5 %. Предвидено е зголемување на социјалните права на с...

Објавено на 2014-04-24
picВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата За Подобра Македонија продолжуваат со вистинската и сериозна грижа за образованието. Во Проверено стои дека веќе од овој октомври започнува воведувањето на државни квоти за втор и трет циклус на студии на нашиот Универзитет. Тоа значи дека најдобрите студенти ќе бидат ослободени од плаќање упис...

Објавено на 2014-04-23
picДенес Комисијата за земјоделие при ОК ВМРО ДПМНЕ Битола одржа отворен ден за средба со граѓаните и земјоделците од Општина Битола, во отворената канцеларија на ВМРО ДПМНЕ на Широк Сокак. Веќе подолго време Комисијата практикува средби од ваков тип и не само тука туку и онаму каде што се земјоделците, изјави Сашо Бојовс...